Kullan arvo ja miten se määräytyy?

Kullan arvo määräytyy sen painon ja karaattipitoisuuden mukaan. Lisäksi tietenkin kullan maailmanmarkkinahinta vaikuttaa kullan sen hetkiseen arvoon. Viime vuosina kullan arvo on ollut todella nousujohteista, ja niinpä tuhannet suomalaisetkin ovat päättäneet myydä kultaa ja muuttaa korut rahaksi.

Lontoon kultapörssi seuraa kullan hintakehitystä päivittäin, ja tällä hetkellä kullan hinta on huipussaan. Kun myy kultaa, on hyvä muistaa, että myös karaattipitoisuus näyttelee suurta roolia, kun kullan arvo määritellään. Paras hinta kullasta maksetaan luonnollisesti 24 karaatin kullalle, kun taas yleisimmät karaattipitoisuudet Suomessa ovat 14 karaattia ja 18 karaattia.

Kullan arvo ja kullan arviointi

Kun olemme vastaanottaneet kultalähetyksesi, ammattiarvioijat punnitsevat kultasi painon Inspectan tarkistamilla kultavaaoilla. Tämän jälkeen arvioijat tarkistavat kullan karaattipitoisuuden, mikä määrittelee kullan arvon yhdessä sen hetkisen maailmanmarkkinahinnan kanssa. Kun tämä on tehty, saat tekstiviestitse ilmoituksen kultasi arvosta. Rahat maksetaan tilillesi 24 tunnin kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet lähetyksesi.

Kullan arvo ja kannattaako myydä kultaa juuri nyt

Kullan arvo on noussut huimasti viime vuosina, mikä on saanut monet miettimään tarpeettomien kultaesineiden myyntiä. Se, kannattaako omat kultaesineet myydä juuri nyt, täytyy jokaisen päättää itse. Koskaan ei kullan arvo ole ollut niin korkealla kuin tällä hetkellä, joten mikäli kulta on täysin tarpeetonta, kenties nyt on tullut hyvä aika laittaa kulta kierrätykseen.

Kullan arvo on nyt huipussaan – Muuta kulta rahaksi tilaamalla maksuton Kultakirje!

Laske tarkalleen paljonko maksamme kullasta

32.27€/g

Tilaa ennen 14.00 ja postitamme Kultakirjeen sinulle saman arkipäivän aikana.

  • Täysin ilmainen
  • Ei-sitova
  • Palautusoikeus

Lue mitä asiakkaamme sanovat

Hyvä palvelu ja kaikki meni juuri…

Hyvä palvelu ja kaikki meni juuri niinkuin sovittiin. Nopea toiminta alusta loppuun. Asiakaspalveluun soitettaessa oli todella ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Tulen käyttämään Kultapistettä uudestaan kun tarve. Kiitos

Ville

Kultakirjeen tilaaminen oli helppoa ja…

Kultakirjeen tilaaminen oli helppoa ja se sisälsi selkeät ohjeet korujen lähettämiseen. Sain ihan hyvän summan vanhoista kulta- ja hopeakoruistani. Raha tuli tililleni jo arviointipäivänä iltapäivästä.

Taina

Nopea asian hoitaminen

Nopea asian hoitaminen niinkuin luvattiinkin. Käytän palvejulanne jatkossakin jos tulee tarvetta. Kiitos.

Virve