Minkä arvoista kultasi on?

Näin kullan hinta määräytyy

Otamme vastaan ja arvioimme kultaa eri muodoissa: muun muassa puhdasta kultaa, kultakoruja ja niin kutsuttua romukultaa. Kullan hinta ilmoitetaan ja maksetaan sinulle aina 24 tunnin kuluessa lähetyksesi vastaanottamisesta. Kullan arviointi tehdään aina saman menetelmän mukaan, jotta asiantuntijamme voivat antaa sinulle mahdollisimman tarkan kullan hinnan. Kullan hinta määräytyy alla esitettävällä tavalla.

1. Kullan karaattipitoisuuden tarkistaminen

Kullan hinta määritellään tarkistamalla kullan puhtaus eli karaattipitoisuus. Karaattipitoisuus tarkistetaan erilaisten työvälineiden avulla, esim. magneetilla, koska muista metalleista poiketen kulta ei tartu magneettiin. Toinen apuväline on kuningasvesi, joka on yksi harvoista kultaan reagoivista kemiallisista yhdisteistä. Enimmillään kulta voi olla 24 karaatin pitoista (99,9 % kultaa). 24 karaatin kulta on kuitenkin niin pehmeää, että sitä harvoin käytetään koruissa. Suomessa yleisin karaattipitoisuus on 14 karaattia, ja vihkisormukset ovat usein 18 karaatin kultaa.

2. Seuraavaksi kultaesineesi punnitaan

Karaattimäärän selvittämisen jälkeen punnitsemme kullan. Ennen punnitusta koruista poistetaan kaikki ylimääräinen, esim. helmet ja kivet. Käytämme punnitsemisessa erittäin tarkkoja, EU-vaatimukset täyttäviä jalometallivaakoja. Koska ostamme vain kultaa, esineiden mukana tulevat helmet ja kivet ovat meille arvottomia. Suosittelemme, että irrotatte kivet tai helmet ennen meille lähettämistä, mikäli haluatte säästää ne.

3. Lopuksi määräytyy kullan hinta

Kullan hinta määräytyy kullan karaattipitoisuuden, painon sekä vastaanottopäivän maailmanmarkkinahinnan mukaan. Kullan hinta ilmoitetaan sinulle välittömästi sähköpostitse arvioinnin jälkeen.

4. Maksu 24 tunnin kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta

Maksu kullasta suoritetaan 24 tunnin kuluessa arvioinnista. Voit seurata kultaesineittesi arviointiprosessin etenemistä kirjautumalla Oma Sivuni -palveluumme kotisivullamme.

Laske tarkalleen paljonko maksamme kullasta

32.27€/g

Tilaa ennen 14.00 ja postitamme Kultakirjeen sinulle saman arkipäivän aikana.

  • Täysin ilmainen
  • Ei-sitova
  • Palautusoikeus

Lue mitä asiakkaamme sanovat

Todella nopea ja asiantunteva.

Todella nopea ja asiantunteva.

Lea

Hyvä ystävällinen ja nopea palvelu

Hyvä ystävällinen ja nopea palvelu Olen tyytyväinen , jos on tarve niin käytän jatkossakin Mainos täytti kaikki, mitä lupasi. Vaivaton palvelu. Luotettava, asiallinen, nopea, asiakkaan huomioon ottava.

Inger Sjöholm

Erittäin hyvä kokemus

Ihan huippuhyvä kokemus. Maanantaina klo 16 jälkeen vein kuoren postiin, keskiviikkona tuli soitto, sisältö oli arvioitu ja maksettava rahamääräkin oli selkeästi enemmän mitä odotin. Samana päivänä illansuussa oli rahatkin jo tilillä. Kerran välissä asiakaspalvelu soittikin kun kiireiden takia en ehtinyt postittaa kuorta. Ainut miinus johtui postin palvelusta, kun kukaan postin palvelupisteessä ei osannut laittaa vakuutettua kirjettä eteenpäin, mutta onneksi löysivät puhelimitse henkilön joka osasi neuvoa.

Riitta