Minkä arvoista kultasi on?

Näin kullan hinta määräytyy

Otamme vastaan ja arvioimme kultaa eri muodoissa: muun muassa puhdasta kultaa, kultakoruja ja niin kutsuttua romukultaa. Kullan hinta ilmoitetaan ja maksetaan sinulle aina 24 tunnin kuluessa lähetyksesi vastaanottamisesta. Kullan arviointi tehdään aina saman menetelmän mukaan, jotta asiantuntijamme voivat antaa sinulle mahdollisimman tarkan kullan hinnan. Kullan hinta määräytyy alla esitettävällä tavalla.

Kullan hinta ja kullan karaattimäärän tarkistaminen1. Kullan karaattipitoisuuden tarkistaminen

Kullan hinta määritellään tarkistamalla ensin kullan puhtaus eli karaattipitoisuus. Karaattipitoisuus tarkistetaan erilaisten työvälineiden, kuten magneetin avulla, koska muista metalleista poiketen kulta ei tartu magneettiin. Toinen apuväline on kuningasvesi, joka on yksi harvoista kultaan reagoivista kemiallisista yhdisteistä. Enimmillään kulta voi olla 24 karaatin pitoista (99,9 % kultaa). 24k kulta on kuitenkin niin pehmeää, että sitä harvoin käytetään koruissa. Suomessa yleisin karaattipitoisuus on 14k, ja vihkisormukset ovat usein 18k kultaa.

 

 

Kullan hinta ja kullan punnitseminen

2. Seuraavaksi kultaesineesi punnitaan

Karaattimäärän selvittämisen jälkeen punnitsemme kullan. Ennen punnitusta koruista poistetaan kaikki ylimääräinen, kuten helmet ja kivet. Käytämme punnitsemisessa erittäin tarkkoja, EU-standardit täyttäviä jalometallivaakoja. Koska ostamme vain kultaa, esineiden mukana tulevat helmet ja kivet ovat meille arvottomia. Ja me emme voi niitä palautta, kun me emme voi varmistaa että niitä ehjänä voisi irrottaa. Suosittelemme että irrotatte kivet tai helmet ennen meille lähettämistä jos tahdotte ne pitää.

Kullan hinta ja miten se määräytyy

3. Lopuksi määräytyy kullan hinta

Kullan hinta määräytyy kullan karaattipitoisuuden, painon sekä sen päivän maailmanmarkkinahinnan mukaan, jona olemme vastaanottaneet kultasi. Myymäsi kullan hinta ilmoitetaan sinulle välittömästi sähköpostitse.

Kullan hinta maksetaan tilillesi 24 tunnin kuluessa

4. Maksu 24 tunnin kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta

Maksu teidän kullasta tullaan suorittamaan 24 tunnin sisällä arvionnista. Voit seurata kultaesineittesi arviontiprosessin etenemistä kirjautumalla sisään Oma Sivuni -palveluumme.